Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Στη ζούγκλα με τον Ταρζάν... αλλά εκεί έχουν laptop;

Συντάκτης: Πάρης Γαρυφάλλου

Ναι, είναι δεδομένο και το έχουμε ξαναπεί. Όλα πουλιούνται κι όλα αγοράζονται: οικόπεδα, παπούτσια, δάση, ψυχές, τράπεζες, τηλεοπτικοί σταθμοί, δημόσιες επιχειρήσεις, ρούχα, κορμιά, σπίτια, αξιοπρέπειες, παιδιά, σκυλιά, σεξ, αυτοκίνητα κ.ά.
Η αλλαγή είναι πως πλέον όλοι έχουμε πρόσβαση στην αγοραπωλησία. Πριν κάποια χρόνια, είχαμε ένα άλλο καθεστώς, πιο «κομμουνιστικό». Και να θέλαμε να αγοράσουμε, δεν υπήρχε διαθεσιμότητα, παρά μόνο για τους λίγους. Τους εκλεκτούς. Και να θέλαμε να πουλήσουμε, δύσκολα βρίσκαμε αγοραστή. Τώρα έχουμε πιο «φιλελεύθερο» σκηνικό και η πρόσβαση είναι πιο εύκολη προς όλους και από όλους. Αρκεί να υπάρχει ρευστό, ασφαλώς!
Εδώ και καιρό ξυπνάω με τη σκέψη «πούλα» και κοιμάμαι με τη σκέψη «αγόρασε». Κάποιες μέρες κι αντίστροφα. Κι όλη μέρα καταναλώνω και καταναλώνομαι και ακούω από παντού για αγοραπωλησίες. Αναρωτιέμαι, θα σταματήσει κάπου όλο αυτό; Με κούρασε! Απάντηση δεν ακούω από πουθενά και ξέρω πως ματαίως περιμένω, χωρίς αυτό να σημαίνει πως απογοητεύομαι.
Απλά να, όσα περισσότερα ακούω για «deals» τόσο πιο ψηλά θέλω να ανέβω στο βουνό, να στήσω ένα αντίσκηνο. Δυο πράγματα μόνο με κρατούν: οι τίτλοι ιδιοκτησίας και η έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος. Πως θα φορτίζω το laptop;

2 σχόλια:

  1. αν εχεις ρευμα για το laptop,με τη θα πληρωνεις το λογαριασμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μακάρι να έχει κάποια κολώνα στης ΔΕΗ εκεί κοντά για να κλέψω ρεύμα... ο πρώτος η ο τελευταίος θα είμαι στην Ελλάδα που κλέβει;
    Το θέμα είναι να μπορώ να έχω ρεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή