Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ???



Σύνταξη: Μάριος Βυτινιώτης
Ας προσέξουμε την ημερομηνία καλά! Έτος 2010....
Ας πάμε τώρα στην επόμενη “λέξη” που πρέπει να δώσουμε προσοχή...ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!
Άλλοι το χαρακτηρίζουν ώς το σπόρ των φτωχών.Άλλοι το θεωρούν ως κοινωνικό φαινόμενο, μερικοί χρησιμοποιώντας την αγάπη για την ομάδα τους το έχουν ως την αγαπημένη ασχολία της Κυριακής. Το πλέον χαρακτηριστικό που του δίνουν όμως όλες οι χώρες, όλοι οι λαοί και κυριώς οι δημοσιογράφοι σε όλα τα σημειά του πλανήτη είναι το εξής : Ο βασιλιάς των σπόρ!
Στην Ελλάδα αυτή η έννοια είναι παρεξηγημένη. Έχει ταυτιστεί το άθλημα με την μάχη της εξέδρας αλλά κυρίως με τα φαινόμενα βίας που κατα καιρούς παρατηρούμε όλοι είτε απο την τηλεόραση, είτε απο την διπλανή εξέδρα. Ερώτηση : Ως πότε θα θέτουμε την σωματική μας ακεραιότητα σε κίνδυνο προσπαθώντας να απολαύσουμε ένα απο τα λίγα αγαθά που μας απέμειναν ως ψυχαγωγία στην Ελλάδα του 2010;
Τις προηγούμενες μέρες η πολιτεία κάνοντας με περίτεχνο τρόπο αυτό που πολύ καλά ξέρει αθώωσε ομάδα της Superleage (όπως θέλουμε να την αυτοαποκαλούμε προσπαθώντας να την εξισώσουμε με τα ευγενή πρωταθλήματα των άλλων χωρών) θεωρόντας πως οι γνωστοί – άγνωστοι δεν είχαν αλλού να κάψουν και “είπαν” να πεταχτούν μια βόλτα μέχρι το ΟΑΚΑ που θα είχε “μπάτσους” εκεί. Αμέσως ήρθε στο μυαλό μου το κείμενο που μας έστειλε “ένας πατέρας” πριν απο μερικές εβδομάδες θέλοντας να δώσει την δική του διάσταση στα γεγονότα γύρω απο τον 15χρονο Αλέξη. Ποίος να μας το' λεγε πως στην Ελλάδα του 2010 το καθεστώς της τρομοκρατίας θα νομιμοποιούνταν μέσα απο την ίδια την πολιτεία; Ποίος πίστευε πως το κείμενο αντί να γραφτεί απο τον συγκεκριμένο φίλο και να απευθείνεται σε παιδιά θα έπρεπε να διδάξει ΠΑΙΔΕΙΑ σε ανθρώπους που αποτελούν θεσμικά όργανα της πολιτείας; Έλεος “κύρίοι”! Αν στόχος σας είναι να δημιουργείτε δεδικασμένα για να νομιμοποιούνται τέτοιου είδους πράξεις να το ξέρουμε έτσι ώστε να μην κινδυνεύουμε οι ίδιοι   και τα αγαπημένα μας πρόσωπα τις Κυριακές. Το καταλάβαμε πως μέρος ενός ευγενούς αθλήματος δεν θα γίνουμε ΠΟΤΕ!!! Πως η ψυχαγωγία μας πλήτεται απο 100 “μπαχαλάκηδες”  ΚΑΙ  απο οποιονδήποτε έχει σχέση με αυτό που στην χώρα μας αποκαλούμε ¨διοίκηση¨ αλλά ουσιαστική και με δικαιοσύνη δεν θα την απολαύσουμε ΠΟΤΕ!!! Και επείδη θύμα της πολιτείας δεν θα ήθελα να γίνω θα γελάσω σαρκαστικά όταν ο εκάστοτε πρόεδρος ΠΑΕ θα αναφερθεί στο κατάντημα του ελληνικού πρωταθλήματος μπροστά σε άδειες εξέδρες.
Υ.Γ. Με τις ΠΑΕ δεν έχω απολύτως τίποτα. Χρήματα θέλουν και το μόνο που τις νοίαζει είναι να  καταφέρουν να κουκουλώσουν τα κακώς κείμενα. Τα έχω με αυτούς που αν είχαν “καρύδια¨ θα έπρεπε να επιβάλουν την τάξη ακολουθώντας το παράδειγμα της Αγγλίας μπάς και καταφέρουμε να δούμε και σ' αυτήν την άμοιρη χώρα λίγο μπάλα. Καλή επιτυχία στις ομάδες μας που παίζουν ποδόσφαιρο αυτές τις μέρες στην Ευρώπη. Έτσι μπορεί να γίνουμε γνωστοί για κάτι που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και όχι με τα επεισόδια στην εξέδρα ή την νομιμοποίηση αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου