Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ...



Σύνταξη: Μάριος Βυτινιώτης
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ;
  Ανεργία , άγχος για εύρεση εργασίας , άγχος για επαγγελματική εξειδίκευση εμπλουτισμένη με όσο το δυνατόν περισσότερα χαρτιά που σήμερα για το μεγαλύτερο μέρος της γενιάς μας χρησιμέυουν στη διασκόσμηση κάποιου τοίχου. Ή καταχωνιάζονται επιμέλως σε συρτάρια μήπως και βρεθεί επιτέλους κάποια δουλεία όπου αποκρύπτοντας τα δεν θα  χρειαστεί να  τα πληρώσουν. Ο νεός της εποχής μας πρεπεί να έχει σε μεγάλο βαθμό την πονηριά του Οδυσσέα  και παράλληλα να έχει σε απόλυτο βαθμό την όραση του ...Πολύφημου! Το παιχνίδι της μοίρας του επιφυλάσσει να παίζει με μαεστρία και τους δυο ρόλους όντας ο ίδιος άνθρωπος πρωταγωνιστής σε μια αρχαία ραψωδία που καταντά δράμα και που τον μισθό του ηθοποιού στην συνέχεια θα τον καρπωθεί το ...ΔΝΤ. Μάλλον όχι, όχι το ΔΝΤ. Αλλά οι άλλοι. Αυτοί που σήμερα τον κατηγορούν. Τον κατηγορούν οτι περνάει τον χρόνο του γεμίζοντας καφετέριες και μπαρ. Αυτοί που του προσάπτουν οτι έχει χάσει το νόημα της ζωής και αναλώνει την καθημερινότητα του άσκοπα. Αυτοί που θεωρούν οτι μόνος επέλεξε να πάρει απο τα μαθητικά του χρόνια τον δύσκολο δρόμο της μάθησης και της επιστήμης αδιαφορώντας αν του άρεσε να φτιάχνει μηχανάκια στο συνεργείο του θείου του ή να μαστορεύει μαζί με τον υδραυλικό ή τον ηλεκτρολόγο, ακριβώς επειδή το παιδί της γειτόνισσας , κοίτα(!) , έγινε γιατρός! Εσύ τι θα κάνεις στη ζωή σου; 
Ε λοιπόν αυτοί, μας έφεραν εδώ. Να χρωστάμε μέχρι και στη μοιχαλού , να μην μπορούμε να αντιδράσσουμε γιατί κανείς δεν μας φταίει σαν χώρα για την κατάντια που έχουμε , να μην είμαστε ικάνοι να αρθρώσουμε λόγο , επειδή το μόνο που καταφέραμε ήταν να πάρουμε την πολυπόθητη επαγγελματική εξειδίκευση και να είμαστε αδαής και ερμαία της αμάθειας μας γυρω απ το οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην καθημερινότητα μας. Αυτοί είναι υπεύθυνοι που επί 35 συναπτά έτη δεν αντέδρασαν ποτέ επειδή ο τάδε βόλεψε τον δείνα γνωστό μας και μοιραία παίρνει συγχωροχάρτι για τα οικονομικά εγκλήματα που έγιναν στον τόπο αυτό. Αυτοί είναι υπεύθυνοι που το όνειρο του νεοέλληνα έγινε μια θεσούλα στο δημόσιο για τα νόμιμα 3 & 60 που λέγανε παλιά και απο κεί και περά για το οποιδήποτε “δωράκι” προκύψει ανάλογα με την θέση που θα χει το “παιδί”. Αυτοί είναι υπεύθυνοι που ακόμα και οι λιγοστοί τουρίστες που θα επισκέπτονται την Ελλάδα πιά, την πάλαι ποτέ χώρα της δημοκρατίας και του πολιτισμού, θα φυλάνε τις τσέπες τους γιατί οι Έλληνες κλέβουν και ζούν με δανεικά. Αυτοί είναι υπεύθυνοι που σύνταξη δεν θα πάρεις ποτέ, που θα βλέπεις τους φίλους να φεύγουν και να συναντιόσαστε Χριστούγεννα – Πάσχα και καλοκαίρι ακριβώς επειδή ΕΔΩ πια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ!!!
Πολιτικά δεν θέλω να εξετάσω το θέμα νέε μου. Δεν με ενδιαφέρει. Προσωπικά πιστεύω οτι ακόμα κι αυτοί που δεν είχαν τις τύχες στα χέρια τους ποτέ, τα ίδια και χειρότερα θα έκαναν, αν τις είχαν απλά θα είχαν άλλο εκλέκτορα για τις δήθεν επιλογές τους. Εξετάζοντας το θέμα ψύχραιμα όμως καταλήγω στο συμπέρασμα οτι το χειρότερο έγκλημα που έγινε στη χώρα αυτή είναι που ο (τρελό) Πάγκαλος έχει δίκιο. ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ,  ακριβώς επειδή οταν γινόταν το ρουσφέτι το δικό μας στηρίζαμε την διαφθορά είς βάρος κάποιου άλλου συμπολίτη μας που μπορεί αξιοκρατικά να δικαιούνταν το κάτι παραπάνω. Ας μην παραμυθιαζόμαστε μεταξύ μας λοιπόν κι' ας βρούμε την δύναμη να φτύσουμε με όλη μας την δύναμη αυτόν που συναντούμε απέναντι...όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη!
Συνεχίζεται...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου